A continuació teniu unes pautes per gestionar el vostre canvi d´actitud personal per fer efectiu un canvi personal per afrontar l´obtenció de la desitjat retorn al món laboral:
Si ets emprenador/a i t´estàs plantejant crear el teu propi negoci d´autococupació, aquí pots trobar enllaços d´informació, assessorament per fer d´emprenedor/a:
La diferencia entre els blocs i les pàgines web tradicionals, bàsicament és que les webs tradicionals es posaven continguts per ésser llegits, per tant unidireccionals, sense possibilitats de debatre el contingut que si mostrava , les denominades web 1.0, la primera generació ja que tenien una visió limitada de l´àgora global d´internet. L´evolució de la propia xarxa ha passat a que el protagonisme resideixi en l´usuari i per tant pugui opinar, matitzar, proposar i enriquir el que estigui a la xarxa, les denominades webs 2.0 , com són els blocs propiament dits, que permeten posar comentaris i replicar-los alhora o simplement mirar el que s´hi diu d´una forma passiva. Altra evolució és l´enriquiment amb imatges, amb inserir-hi videos la variant especialitada, videoblocs i fotologs.
Una de les altres tendències és l´agrupació de blocaires en xarxes territorials(penedesfera, berguedasfera(del que en sóc promotor),girosfera, etc..)
En quan al treball d´Enric Gil, n´estrec un resum de conclusions del mateix:
El blocs permeten interacció entre l´autor i els lectors, que deu el seu èxit en el sistema de publicació ágil i fácil, em comparació al model rigid de les webs tradicionals.
Hi ha evolució del model de Branum , l´any 2001, del que ell denominava en anglès “ filter-style” i el “freestyle”. El pas del primer estil en el segon es va produir, per aparèixer Blogger, una interfície web a la qual es pot accedir des dequalsevol ordinador i que permet escriure qualsevol tipus de contingut en una caixa de text que esdevé un posttotalment actualitzat al momento i que té èxit, per la seva simplicitat, milions d´usuaris en fem ús per aquest sistema de publicació, un procés de democratització del denominat “weblogging”.
Fa esment a 20 models tecnològics de publicació de weblogs en català (blogger,wordpress,lamevaweb.info, cibernautes, lacomunitat.net, entre d´altres amb les seves pròpies particularitats.
Fa repàs dels elements que configuren l´audiència (apartat 2), remarcant el fet que els posts s´ordenen cronològicament,amb l´opció dels comentaris en cadascun, essent públics per a tothom, drea comunitat al referir-se a altre bloc com a Font, amb ús de hipervincles per enllaçar les fonts dites.
En l´apartat 3, fa esment el que mostren externament els blocs, citant a 20 exemples, esmentant el fet de l´audiència imaginada dels blocs, recurs de les imatges, a l´actualitat, els marcadors de localitat, enllaços lligams de la blogosfera,creant identitat , constatant necessitat de compartir. El proselitisme amb la metáfora de la “cort” .
I l´apartat 4, 20 bitàcoles fan esment de les caracteristiques de les mateixes, constatant la importancia de les imatges, els enllaços, el valor de l´audiència, concloent que el bloc és un espai d´autoedició, el text predomina per`sol estar interrelacionat amb d´altres. I s´afegeix un glossari de significats.
En Xavier Mir, accepta comentaris i sovint serveix per reforçar el diàleg obert generat al seu post, inclús a títol d´esment, quan ell va realitzar la primera vaga de bloc, que amb el silenci va combulsionar els seus lectors, creant major interrelació i diàleg, generalment de contingut d´actualitat política.
Els seus enllaços els divideix en categories d´enllaços, els seus enllaços i referents polítics.
La forma que s´ha realitzat obeeix a les possibilitats que li ofereix a on està hostatjat el seu bloc que és dins els blocs de Vilaweb, MésVilaweb.
La interfície del bloc incorpora les últimes 40 actualitzacions d´altres blocs de Vilaweb mateix i les notícies de Vilaweb, que li donen una actualització d´altres continguts dinàmics dins del mateix bloc.
La Núria de Terrassa, d’origen Manresà, és coneixedora de les noves tecnologies i utilitza la bitácora com a forma de difondre les novetats, curiositats i coneixements que adquireix en les TIC, de comunicación digital, d´altres blocs i webs, de dones i tecnología, per tant segmentant en un àmbit d´especialització el seu blog, amb un to quotidià que el fa proper i entenedor. Ella ja va començar a escriure-hi el 2003, com esmenta en aquesta entrevista, i ja va per la tercera versió del seu bloc.
A més té apartats no habituals com El meu prestatge, sobre llibres, el que es diu sobre Terrassa (per estar al dia de la seva ciutat) i una aplicació de domini.cat , per conèixer altres webs en català.
En quan a la definició formal dels blogs , recollit a la Viquipèdia ens diuen dels blogs:
En informàtica, un bloc (també blog -força usat-[1] o bitàcola , de l'anglèsblog, truncació de weblog: diari web) és un diari interactiu personal (dip) a Internet. Un bloc està dissenyat per a que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (blocaire o bloguista) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat.
En cada missatge o article d'un bloc els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta. Cada bloc té el seu propi tema i n'hi ha de tipus personal, econòmic, periodístic, tecnològic, educatiu, polític, etc.
Hi ha nombroses eines de manteniment de blocs que permeten, sense necessitat d'alts coneixements, administrar-los.
El concepte de bloc existeix des dels principis d'Internet. Tim Berners Lee, l'inventor de la web, tenia una pàgina on incloïa els nous llocs web que s'anaven creant i feia un comentari sobre cadascun; però el primer weblog com a tal Scripting News va néixer el 7 d'octubre de 1994, de la mà de Dave Winer.[2] Podem resumir que un "weblog" és una publicació on-line amb histories publicades amb una prioritat molt alta, encara que la gent pot publicar amb la regularitat que vulgui. A més a més, són presentades en un ordre cronològic invers, és a dir, el que es pública últim serà el primer que surti en pantalla. També és molt habitual que en els blocs es disposi d’una llista d’enllaços a uns altres blocs, denominat blogroll. En els blocs ens donen l’oportunitat de disposar d’un sistema de comentaris que permeten als lectors
Aquest weblog ,CERCA DE FEINA, té com objectiu ésser una eina per posar en comú informacions relacionades amb la cerca de la feina.
Recentment es varen fer públiques les dades de l´atur a Catalunya del novembre del 2009, donant com a resultat un nou increment de la taxa d´atur en 11.809 persones inscrites a l´atur.
Aquesta xacra social porta a que actualemnt ja hi hagin inscrites 555.405 persones a les oficines del SOC.
Fem un pas endavant i posem una eina més per a la cerca de feina a la xarxa d´internet, i en català.
Les naus de Star Wars, a mida real
-
Com veuríem les naus de Star Wars, comparades amb llocs que ens envolten?
A aquest canal de YouTube han fet diversos muntatges
(https://www.youtube.com/wat...
Grans reptes per a ànimes excepcionals
-
El passat dimarts 28 de maig en Kilian Jornet va presentar el seu nou
projecte. 'Summits of My Life' el repte que el durà a intentar assolir
pujar i baixa...
Sembrar
-
“La semilla del talento crece con la formación y da frutos con la
constancia.” Amparo Díaz Llairó Si el vostre temps a l’atur s’allarga,
potser haureu ...
Nada Dasar Lagu Mariam Tomong
-
[image: Nada dasar lagu mariam tomong]
Nada dasar lagu mariam tomong
Di dalam lagu "Mariam Tomong" tempo yang digunakan Allegro "con brio" yang
artinya la...
Heartless (2014)
-
Free Heartless in High Definition FormatNow you can see Heartless in best
video format with duration 110 Min and has been launched in 2014-02-17 and
MPAA ...
Mujeres, migrantes y emprendedoras
-
La Agencia de Noticias La Independent es la primera agencia de noticias
catalana con visión de género. Este espacio me ha abierto las puertas para
poder co...