Des de l'any 2003 s'ha duplicat la taxa de cobertura de les persones en atur que es formen. S'ha passat del 28% a pràcticament el 50% segons les dades presentades pel Departament de Treball.
Concretament, a Catalunya s'ha multiplicat per cinc el nombre de persones en atur que han rebut o reben formació des de l'any 2003 fins al 2010. Paral·lelament s'ha multiplicat per dos els recursos destinats a aquestes accions formatives.
En aquest sentit, durant aquest mateix període ha crescut en gairebé 22 punts la cobertura formativa per a persones desocupades en passar del 28% al 49,6%. El pes de la formació ocupacional a Catalunya està per sobre de la mitjana europea, que se situa en el 16,3% segons dades de l'Eurostat (2008).
La majoria de les persones aturades que reben formació són dones (59,6%) tot i que en els darrers anys s'ha incrementat la participació dels homes (40,39%) seguint la tendència de masculinització de l'atur registrada en l'actual context econòmic. Per edats, les persones sense feina que reben formació es troben majoritàriament en la franja d'edat d'entre els 25 i 44 anys (55,7%), seguits pels més grans de 44 anys (23,7%) i els menors de 25 anys (20,5%).
En aquests darrers anys, s'ha incrementat de manera quantitativa i qualitativa la formació per a persones aturades en nous sectors, amb nous canals i nous instruments. Aquesta és l'actual l'oferta formativa del SOC:
- Qualitat i quantitat: formació en activitats que generen ocupació, CIFO, Inform i Forma i Contracta.
- Formació per a joves: Programes de qualificació professional inicial i Programa de transició al treball, Noves cases per a nous oficis, projecte Suma't.
- Formació de plans d'ocupació.
- Nous canals: formació e-learning i Connecta't.
- Nous instruments: Crèdit formació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada