dijous, 17 de desembre del 2009

Weblog de referència: Núria Masdeu


Un exercici és conèixer weblogs de referència. En aquest cas el blog seleccionat és el de la Núria Masdeu: 
AUTORA: NÚRIA MASDEU
TÍTOL:  EL BLOG DE LA NÚRIA MASDEU






La Núria de Terrassa, d’origen Manresà, és coneixedora de les noves tecnologies i utilitza la bitácora com a forma de difondre les novetats, curiositats i  coneixements que adquireix en les TIC, de comunicación digital, d´altres blocs i webs, de dones i tecnología, per tant segmentant en un àmbit d´especialització el seu blog, amb un to quotidià que el fa proper i entenedor. Ella ja va començar a escriure-hi el 2003, com esmenta en aquesta entrevista, i ja va per la tercera versió del seu bloc.
A més incorpora els següents enllaços d´interès:

Enllaços:


A més té apartats no habituals com El meu prestatge, sobre llibres, el que es diu sobre Terrassa (per estar al dia de la seva ciutat) i una aplicació de domini.cat , per conèixer altres webs en català.
En quan a la definició formal dels blogs , recollit a la Viquipèdia ens diuen dels blogs:
En informàtica, un bloc (també blog -força usat-[1] o bitàcola , de l'anglès blog, truncació de weblog: diari web) és un diari interactiu personal (dip) a Internet. Un bloc està dissenyat per a que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (blocaire o bloguista) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat.
En cada missatge o article d'un bloc els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta. Cada bloc té el seu propi tema i n'hi ha de tipus personal, econòmic, periodístic, tecnològic, educatiu, polític, etc.
Hi ha nombroses eines de manteniment de blocs que permeten, sense necessitat d'alts coneixements, administrar-los.
El concepte de bloc existeix des dels principis d'Internet. Tim Berners Lee, l'inventor de la web, tenia una pàgina on incloïa els nous llocs web que s'anaven creant i feia un comentari sobre cadascun; però el primer weblog com a tal Scripting News va néixer el 7 d'octubre de 1994, de la mà de Dave Winer.[2]
Podem resumir que un "weblog" és una publicació on-line amb histories publicades amb una prioritat molt alta, encara que la gent pot publicar amb la regularitat que vulgui. A més a més, són presentades en un ordre cronològic invers, és a dir, el que es pública últim serà el primer que surti en pantalla. També és molt habitual que en els blocs es disposi d’una llista d’enllaços a uns altres blocs, denominat blogroll. En els blocs ens donen l’oportunitat de disposar d’un sistema de comentaris que permeten als lectors