divendres, 19 de febrer del 2010

Entrevista personal i proves de selecció

Si el currículum i la carta de presentació desperten l'interès de l'empresa pel teu perfil professional, probablement et convocaran a una entrevista personal o a unes proves psicotècniques o pràctiques per conèixer-te millor i avaluar-te les aptituds. En qualsevol cas, és molt important que hi vagis preparat i tranquil per fer-ho tan bé com puguis i sortir-ne satisfet.

L'entrevista personal

Per preparar una entrevista de feina, informa’t tant com puguis sobre l’empresa, revisa les característiques del lloc al qual optes, repassa el currículum i identifica les teves potencialitats com a candidat. Intenta preveure les preguntes que et poden fer i què respondràs. Durant l’entrevista, parla amb sinceritat, mira d’estar tranquil i demana els dubtes que tinguis. Llegeix més consells pràctics i preguntes habituals en aquestes entrevistes.

Les proves de selecció

Les proves pràctiques, de coneixement o psicotècniques serveixen per a mesurar les aptituds i avaluar la personalitat de qui opta a un lloc de treball. No tots els processos de selecció inclouen aquesta mena de proves. A vegades serveixen per a descartar alguns finalistes abans de l’entrevista personal, i a vegades per a refermar o aprofundir el coneixement dels candidats preseleccionats. Segueix els consells pràctics i practica els tests psicotècnics.

FONT: JOVE.CAT