dissabte, 12 de juny del 2010

Amb l’ FP, millor per trobar feina

Amb l’ FP, millor per trobar feina

La inserció laboral dels i les alumnes de Formació Professional és fins a un 20 per cent superior a la dels i les joves que no continuen estudiant.


fpfeina
Segons l'estudi d'Avaluació de la Formació Reglada 2001-2008 del Consell Superior d'Avaluació de Catalunya, més del vuitanta per cent dels joves que cursen estudis de Grau Superior acaben trobant una feina. I en la majoria dels casos, són feines relacionades amb els estudis.
En el cas de la Formació Professional, la inserció laboral dels joves és entre un 11 i un 20 per cent superior dels casos d’aquells que no han seguit estudiant. A més, els ingressos dels graduats d’FP són notablement superiors. Els percentatges, en tots els casos, contrasten amb els dels que aturen la seva formació després de la ESO, ja que un 50% d'aquests es troba a l'atur.
Aquestes són algunes de les conclusions de l'anàlisi més exhaustiu fet a Catalunya sobre la Formació Professional. S'han entrevistat alumnes, docents, sindicats i membres del mateix Departament d’Educació.
Cal que recordeu que aquesta setmana encara és obert el període de presentació de sol·licituds de preinscripció a l’FP. El plaç per formalitzar-la s’acaba el proper dia 4 de juny.
FONT: JOVES.CAT