dilluns, 26 d’abril del 2010

Crèdit Formació per al Treball 2010

Convocatòria 2010

El SOC obre aquesta línia de préstecs sense interessos per a les persones en atur, per a la realització de cursos de millora professional.

Tipus de préstecs

Es concediran crèdits per una quantia, com a màxim, del 100% de l'import del curs, més un 10% per a despeses de material o altres relacionades amb l'assistència i la realització del curs, amb un mínim de 1.000 euros i un màxim de 6.000 euros per persona beneficiària.
El termini d'amortització dels crèdits, per a préstecs d'imports entre 1.000 i 2.000 euros serà de 4 anys amb 1 any de carència inclòs i per a imports superiors a 2.000 euros i fins a 6.000 euros de 6 anys, amb un any de carència inclòs.
El préstec s'amortitzarà mensualment, per terminis vençuts, a partir del període de carència.
Les persones interessades en sol·licitar el crèdit s'han d'adreçar a la seva oficina de Treball, on el personal orientador valorarà i prescriurà la formació a realitzar. Les entitats financeres col·laboradores amb el programa són:

Persones beneficiàries

Les persones beneficiàries d'aquests préstecs han de complir els següents requisits:
  • Trobar-se en situació d'atur i estar inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya un mes abans de la data de presentació de la sol·licitud.
  • Haver treballat un mínim de 4 mesos al llarg dels 2 anys immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • Que un orientador/a d'una Oficina de Treball hagi detectat una necessitat formativa, la realització de la qual pugui millorar les possibilitats professionals de la persona en atur i hagi prescrit la seva realització.
  • Disposar d'un compte bancari en alguna de les entitats financeres col·laboradores del programa en el moment de presentar la sol·licitud.
  • No constar al Registre d'Acceptacions Impagades (RAI)

Documentació

Termini

Fins el dia 1 de novembre de 2010.

Normativa

  • Ordre TRE/47/2010, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de la línia de préstecs en condicions preferents "Crèdit formació per al treball" per finançar cursos de millora professional per a persones aturades.